Betonvloer vlinderen

Het vlinderen van een betonvloer kan gebeuren als de vloer droog genoeg is zodat er op gelopen kan worden. Het is een meer natuurlijke manier dan een coating aanbrengen en het is bovendien erg hechtvast. Dat komt omdat de slijtvaste korrels worden vermengt met cement, die samen de toplaag vormen. Het cement zorgt ervoor dat de toplaag goed aan de vloer hecht. Er kan gekozen worden voor een extra toevoeging aan de toplaag: cementkleurstof. Een goedkope manier om de vloer een kleurtje te geven.

Een betonvloer vlinderen, hoe gaat dat?

Vlinderen gebeurt met een zogenaamde vlindermachine. Deze machine maakt de bovenste laag van de betonvloer los, zodat er een slijtlaag kan worden aangebracht die er vervolgens met de vlindermachine weer wordt ingedraaid. Dat heet vlinderen. Het wordt zo vaak als nodig herhaald, totdat de toplaag hard, glad en gesloten is. Dan is de betonvloer slijtvast.

De mate van hardheid, en dus ook slijtvastheid, hangt af van de soort korrel die wordt gebruikt bij de afwerking. U heeft de hardheidsklasse van uw betonvloer dus deels zelf in de hand. Betonvloer.org kan u ondersteunen bij het kiezen van de korrelsoort en ook brengen wij graag een offerte uit voor het vlinderen van uw vloer.

Direct een offerte aanvragen voor het vlinderen van uw betonvloer? Dat kan. Bij Betonvloer.org krijgt u van verschillende vloerspecialisten uit uw regio een passende reactie. U kiest zelf voor de beste prijs – kwaliteitsverhouding!

Vraag een offerte aan

Vrijblijvend, gratis en eenvoudig

Voornaam/ voorletters (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Omschrijving opdracht (verplicht)


Uw gegevens zullen alleen gebruikt worden om contact met u op te nemen. Deze zullen geheel vertrouwelijk behandeld worden en alleen aan de aangesloten betonbedrijven worden doorgegeven.